industrihåndbok for havbruk til havs

Utviklingen av havbruk til havs har for alvor skutt fart i Norge over de siste årene. Næringen representerer en ny retning innenfor havbruk som vil kreve betydelig teknologiutvikling, store investeringer og oppbygging av en ny verdikjede langs kysten vår.

Ute til havs har næringen mulighet til å starte med helt blanke ark uten smitte og med en helhetlig plan for industriutvikling på plass i forkant av tildeling av produksjonskapasitet. Med femti års erfaring og kompetanse i ryggen, har Utror ambisjon om å utvikle teknologi, verdikjede og kompetanse på biologiens premisser, og dermed bidra til økt bærekraftig matproduksjon.

Men hva er egentlig status i arbeidet med utvikling av havbruk til havs? Hvilke forutsetninger har vi for å lykkes med havbruk til havs i Norge? Hva er de viktigste suksessfaktorene og risikomomentene? Hvor stort er potensialet? Hva vet vi i dag, og hvilke kunnskapshull må tettes på veien? Vil det bli lønnsomt? Hva med markedsutsiktene for matproduktet, atlantisk laks?

Inspirert av våre sjømatkollegaer i Mowi, som årlig gir ut sin industrihåndbok for tradisjonelt havbruk, har Utror utarbeidet en industrihåndbok for havbruk til havs hvor vi forsøker å gi svar på noen av disse spørsmålene.

Industrihåndboken kan lastes ned her.

God lesing!

Første utgave av Utrors industrihåndbok for havbruk til havs.

Forrige
Forrige

Utror inngår samarbeidsavtale med Aibel om realisering av havbruk til havs

Neste
Neste

Reisebrev fra en sommer hos utror i lofoten