Høringssvar til regjeringens forslag om Grunnrenteskatt

Foto: Hans Petter Sørensen

Denne uken ble høringsperioden for regjeringens forslag om grunnrenteskatt på havbruk avsluttet. Gjennom høringsperioden har vi i Utror jobbet aktivt med problemstillingen fra et havbruk til havs-perspektiv gjennom utarbeidelse av eget høringssvar og dialog med myndigheter, næringsaktører, interesseorganisasjoner og andre interessenter.

Vi opplever at forslaget bryter med regjeringens uttalte ambisjon om å legge til rette for havbruk til havs, og vil understreke at regulatorisk og politisk forutsigbarhet er kritiske suksessfaktorer dersom vi skal lykkes med havbruk til havs i Norge. Et forutsigbart og godt innrettet skattesystem utgjør en viktig del av dette.

Gjennom vårt høringssvar ønsker vi å bidra til at havbruk til havs kan realiseres i tråd med regjeringens og næringens ambisjoner, gjennom en grunnrenteskatteordning for havbruk som er investeringsnøytral. Høringssvaret kan leses i sin helhet her. Høringssvaret fra vår majoritetseier Lovundlaks, som omhandler kystnært havbruk, kan leses her.

Vi ser frem til å fortsette dialogen med myndigheter og interessenter på dette området i perioden som kommer. Med de riktige justeringene er vi sterke i troen på at det fortsatt er mulig å lykkes med havbruk til havs i Norge, slik at vi kan bevare posisjonen som verdensledende havbruksnasjon – også med grunnrenteskatt.

Forrige
Forrige

Nye nøkkelressurser om bord

Neste
Neste

Trænabanken skal konsekvensvurderes for havbruk til havs