Fiskeridirektoratet anbefaler trænabanken

Foto: Hans Petter Sørensen / www.faroutfocus.no

På bestilling fra Nærings- og fiskeridepartementet, har Fiskeridirektoratet utarbeidet en rapport med anbefaling av tre områder for konsekvensutredning for havbruk til havs.

Fiskeridirektoratet anbefaler at område 2 Norskerenna sør, område 11 Frøyabanken Nord og område 5 Trænabanken, gjøres gjenstand for offentlig overordnet konsekvensutredning med formål om tilrettelegging for havbruk til havs. Område 5 har imidlertid fått en litt annen avgrensing enn det opprinnelig hadde i Områderapporten fra 2019. Fiskeridirektoratet opplyser at grensen i øst for Trænabanken bør tekkes 20 nautiske mil lengre ut til havs, dette i tråd med innspill fra Miljødirektoratet.

-Har lyktes med å inkludere Trænabanken i utredningen Utror og Lovundlaks har jobbet for å belyse alle de gode grunnene til å inkludere også Nordland i utredningen. Med verdifull støtte fra aktører både lokalt, regionalt og nasjonalt, har vi sammen lyktes med å få frem de gode forutsetningene regionen har for havbruk til havs. Vi ønsker å takke alle som har bidratt til å kaste lys på Trænabanken i denne sammenhengen – ingen nevnt, ingen glemt!

Nå er det opp til Nærings- og fiskeridepartementet og regjeringen å ta den endelige avgjørelsen. I mellomtiden skal vi i Utror og Lovundlaks ikke ligge på latsiden, men jobbe videre med utviklingen av det som kan bli en ny vekstmotor for havbruksnæringen langs kysten.

Les Fiskeridirektoratets rapport her.


Forrige
Forrige

Olav-Andreas Ervik ansettes som ny daglig leder i utror

Neste
Neste

Optimistisk fremtid for havbruk til havs utenfor Helgeland